La vuitena edició del congrés Som elèctrics es va celebrar el dia 30 de novembre de 2023 en format presencial i es va dedicar a l’estat d’emergència climàtica actual, coincidint amb la celebració de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a Dubai.
La jornada, organitzada pel MNACTEC amb una idea original i direcció de Sol Roig, va comptar amb la col·laboració de l Grup de Gestors Energètics (GGe), EURECAT, In-Move, Hydra, Energroc i la CECOT.
A continuació trobareu la relació de ponències del congrés:
Els límits planetaris i la humanitat. Anàlisi general, en quin punt ens trobem i la integritat de la biosfera. A càrrec de David Nogúes-Bravo, macroecòleg i professor de la Universitat de Copenhaguen.
Els límits de l’ús de l’aigua al territori i les costes. El paper dels centres de resiliència climàtica. A càrrec de Carles Ibáñez, director científic del Centre de Resiliència Climàtica i director de l’Àrea Climàtica d’Eurecat.
Limitar els combustibles fòssils o sobrepassar els límits climàtics. A càrrec de José Luis Garcia Ortega, responsable de l’àrea de Canvi Climàtic de Greenpeace.
Els límits urbanístics. Planificació urbanística de les ciutats davant el canvi climàtic. A càrrec de Joan López Redondo, doctor en geografia, investigador, professor associat i membre del GURB a la UAB. Forma part del servei de redacció del pla Director Urbanístic de l’AMB.
Els límits de les emissions de gasos a l’atmosfera. Descarbonització a Catalunya. A càrrec de Frederic Ximeno, biòleg i planificador ambiental i urbà. Membre del Comitè d’Experts sobre el Canvi Climàtic al Parlament de Catalunya.
Els límits (no físics) de la tecnologia i l’energia per resoldre l’emergència climàtica. Tecnosfera: Quo vadis? A càrrec de Pedro Gómez Romer, químic, professor d’investigació del CSIC, líder del grup Neo-Energy en l’ICN2., divulgador i referent internacional en bateries i emmagatzemat d’energia.